MECANOSUD a scolarizat si testat peste 500 de sudori.Toti sudorii au locde munca in tara si in strainatate. Sudorii sunt pregatiti individual sub indrumarea unui tehnician instructor sudor. Scolarizarea sudorilor se efectueaza in functie de nivelul de pregatire si procedeul de sudura solicitat. Aparatele de sudura utilizate la pregatire sunt de ultima generatie de la firma FRONIUS.

Scolarizarea si testarea sudorilor se realizeaza din anul 2009 sub coordonarea lui Alexandru Vas.

 

Cursantii primesc la inceperea cursului materialele urmatoare: macheta pistolet de sudura, masca de sudura de cap, sticla filtru de masca luminozitate DIN 9, 10, 11, 12, 13, manusi sudura WIG, manusi sudura MIG/MAG, ochelari de protectie lacatus, abaca parametrii de sudura, curs tiparit de initiere in meseria de sudor

Macheta pistolet

Inginer Sudor European EWE

Testare sudori pentru Germania

SCOALA SUDURA 1

MECANOSUD S.R.L. organizează periodic module de pregătire profesională intensivă (teoretică si practică), având ca scop:

Colaboram cu o pensiune pentru cazare in conditii foarte bune, curatenie, TV, la pret de 70 lei/zi, de luni pana vineri (4 nopti), camere cu 3,4 paturi, cu baie proprie(in camera stau numai cursantii nostrii, nu si alte persoane din exterior). Cursantii care doresc cazare trebuie sa faca rezervarea inainte de inceperea cursului.

Imagini din pensiune sunt la urmatorul link:  https://www.dropbox.com/sh/8ok02bt52rhh93u/AAAIOvewvbD66REFofAmau7va?dl=0

RECOMANDARE CURSANT

Afirmatii cursant sudor

Sudor GERMANIA

Sudor DUBAI

SUDOR FARA MASCA

SCOALA SUDURA

 

Firma MECANOSUD asigura instruirea  pentru Pregatire  sudor  incepator  sau Specializare sudor in atelierul propriu:
80 de ore de sudura efectiva, prin diverse exercitii de sudura specifice invatarii meseriei fara limita de materiale (table, sarma, gaz, electrozi, duze, manusi, etc.)

 

In prima zi la inceputul cursului se va achita integral prețul cursului. Dupa terminarea celei de a treia zi de pregatire (in prima zi se face protectia muncii, se dau materialele, se face cazarea la pensiune, se precizeaza ideile si programul de pregatire ,etc - aceasta zi nu este calculata ca facand parte din programul de pregatire) in cazul în care cursantul este nemulțumit de prestația sa, de calitatea învățării în cadrul școlii sau consideră pur și simplu că această meserie nu este pentru el, se întrerupe cursul și i se returnează integral banii plătiți pe curs, mai putin banii de cazare.

 

Ne dam silinta pentru succesul sudorului

NOTA:  Daca un SUDOR a absolvit cursul la MECANOSUD si din diverse motive nu s-a angajat imediat sau a trecut o perioada de timp de la absolvirea cursului si vrea sa dea o proba- test de angajare la o firma , cu 1 -2 zile inainte de test mai poate face cateva ore gratuit la MECANOSUD sa exerseze diverse suduri pentru reamintirea cunostintelor pentru a suda corespunzator respectiv a face o impresie buna la testare.

Exemplu: sudorul se poate interesa ce anume trebuie sa sudeze in firma angajatoare pentru a fi angajat:

exemplu 1: TIG  teava de inox diam 85 perete 2mm cap la cap 45 grade ,

exemplu 2: MAG tabla otel 10 mm colt vertical ascendent etc,

SUDORI OXIACETILENIC

SUDOR TIG

Viitorul sudor pleaca cu lectia invatata

Chiar daca nu avem exact reperul facem exercitii de sudura pe repere aproximativ similare, reglarea aparatului, pregatirea sanfrenului , etc , astfel incat sa ajutam sudorul sa " fie cu lectia invatata" si sa aiba sanse mari sa fie angajat.

NOTA:   In cazul specializarii sudorilor pentru anumite procedee de sudura  sau repere sudate firma angajatoare a sudorului va pune la dispozitie table (ex. din rebuturi table subtiri ,de inox , de aluminiu etc) sau piese pentru ca sudorul sub indrumarea instructorului sudor sa faca pregatire si exercitii de sudura exact pentru piesele pe care le va suda in firma angajatoare. 

NOTA:  In cazul in care este trimis in vederea pregatirii o persoana care consideram ca nu are aptitudini pentru a fi SUDOR se instiinteaza firma angajatoare, se  intrerupe pregatirea, nu se taxeaza orele de pregatire, exista posibilitatea de a inlocui persoana si se incepe din nou pregatirea.

NOTA:  Mentionam ca avem posibilitatea de a face pregatire cu un numar mare de cursanti deodata dar  pentru o pregatire  eficienta  pregatirea practica  se realizeaza cu un numar limitat de cursanti in acelasi timp pentru a fi insusite cunostintele si corectate greselile de catre instructorul sudor.

NOTA:   Se stabileste de comun acord cu sudorul sau firma angajatoare a sudorului programul de pregatire (80 de ore), notandu-se in caietul de prezenta ora inceperii sedintei de pregatire respectiv ora sfarsitului sedintei de pregatire, in cazul in care nu se respecta orarul convenit de comun acord orele neefectuate se recupereaza in functie de “ferestrele noastre”, prin urmare orele nu se pierd.

SIMULATOR

REGLARE APARAT DEREGLAT

Oferim flexibilitate in programul de studiu

In cazul persoanelor care sunt angajate si lucreaza in cursul diminetii exista posibilitatea efectuarii celor 80 de ore pe parcursul a 4 saptamani, orele de pregatire efectuandu-se dupa-amiaza.

Ideea care stă la baza pregătirii teoretice este aceea de a folosi un limbaj tehnic specific comun si de a retine un volum de informatii suficiente în meseria de sudor. În cadrul cursurilor teoretice de pregătire, au loc si prezentări practice legate de echipamentul de lucru, componenta si utilizarea corectă a acestuia, precum si a celor mai frecvente defecte datorate uzurii în timp sau manevrării defectuoase.

Pentru a prezenta eficienta invatarii va aratam in inregistrarile video cum 2 copii au invatat sa sudeze astfel incat au reusit sa execute corespunzator probele de sudura specifice testarii: ISCIR, TUV, RINA, etc.pe care sudori cu experienta nu reusesc sa le execute.

 

Alin Gogu (13 ani)  si Valentin Iftichi (17 ani) sunt doi baieti inteligenti, disciplinati, ambitiosi care au inteles repede si bine realizarea cordonului de sudura sub indrumarea tehnicianului instructor sudor. In prima faza au facut exercitii cu simulatorul de sudura FRONIUS  1 ora iar dupa insusirea cunostintelor a facut exercitii de sudura  aproximativ 3 ore in final reusind sa realizeze corespunzator proba de sudura  "cap la cap" orizontal si vertical descendenta cu patrundere completa fara suport la radacina.

Valentin Iftichi copil(17 ani) sudura cu simulator

Valentin Iftichi (17 ani) sudura cu FRONIUS "cap l

Alin Gogu copil (13 ani) sudura cu FRONIUS "cap la

Alin Gogu copil(13 ani) simulator sudura FRONIUS

Mecanosud prezinta Certificari  si Experienta pentru actiunile desfasurate

Activitatea practică se desfăsoară în cadrul atelierului firmei, care dispune de dotările necesare pentru toate procedeele de sudare,  si de personal calificat pentru îndrumarea cursantilor.

În urma promovării examenului, persoana examinată este declarată SUDOR si primeste CERTIFICAT DE COMPETENTE PROFESIONALE, adică diploma de sudor, recunoscută pe plan national si international. Diploma are valoarea unei diplome de calificare.

MECANOSUD S.R.L. a obtinut din partea forurilor de specialitate, următoarele acreditări:

  • CENTRU DE FORMARE PROFESIONALĂ ÎN MESERIA DE SUDOR - AJOFM
  • CENTRU DE EVALUARE - CNFPA

 

Model Certificat TUV SUD, valabil in strainatate

Model Diploma de sudor romaneasca, valabila in Romania.

 

Certificatele absolventilor cursului de sudura


 

RASPUNSURI  LA INTREBARILE CARE NE-AU FOST ADRESATE:

 

 

1.    Sudor, 24 ani , Bacau

I:  Cate ore pe zi dureaza cursul? Daca e vorba de 4, eu as fi dispus sa il fac in regim intensiv  lucrez in Belgia si am concediu scurt , daca este posibil. as prefera sa fac mai mult timp de pregatire intr-o zi.

R: Cursul dureaza 4 ore pe zi x 20 zile lucratoare = 80 de ore. Daca doriti puteti sa stati si mai multe ore pe zi dar din experienta noastra dupa 4 ore pe zi cursantul incepe sa oboseasaca si incep  "pauze lungi si dese" care nu sunt benefice pentru o  invatare eficienta.

2.    Sudor, 28 ani, Valcea

I: Sunt interesat de certificatul TUV, pot sa il obtin fara a avea diploma romaneasca?

R: Da, se poate obtine, dar va precizam ca diploma romaneasca este valabila toata viata , certificatul TUV este valabil 3 ani si este pe procedeu de sudare, materiale, grosimi , pozitii de sudare etc. 

3.    Sudor. 33 ani, Brasov

I:  Ce tipuri de sudura sunt predate? Imi va fi emis un certificat pt fiecare metoda absolvita cu succes?   Fiecare metoda de sudura este taxata separat ? 

R: Sunt predate procedeele uzuale ( TIG , MIG MAG , SEM - ELECTROD , OXI GAZ) , dar se insista pe ce doreste cursantul ( sau angajatorul cursantului in cazul in care cursantul a fost trimis la scolarizare de catre firma). Exemplu: Cursantului i-a recomandat un prieten care lucreaza la firma X sa se pregateasca TIG INOX deoarece firma X ofera o salarizare buna si cauta sudor TIG INOX. Nu se emite un certificat pentru fiecare procedeu de sudura absolvit, adica diploma oficiala data de Statul Roman. La sfarsitul cursului, cursantul v-a da o testare interna conform normei europene EN ISO 9606-1, care v-a fi filmata, v-a fi stocata in arhiva firmei Mecanosud ( se v-a da pe USB cursantului ), in cazul in care este solicitata de un angajator se poate arata, dar numai  cu acceptul cursantului si se v-a da o diploma interna Mecanosud in acest sens. Nu este taxata fiecare metoda de sudare separat. Este taxata separat examinarea TUV.

   4. Director de firma, Targu Mures

I: Putem sa facem pregatire 8 ore pe zi cu 6 sudori care nu au mai sudat TIG pe teava si trebuie sa lucreze la tevi TIG deoarece suntem in intarziere cu lucrari pe care trebuie sa le executam?

R: Da, putem sa sa facem pregatire 8 ore pe zi si cu mai mult de 6 sudori, dar va precizam  ca nu este recomandat pentru o pregatire eficienta

   5.      Sudor, 38 ani, Braila

I: Am vorbit cu acum 2 luni pentru inscriere si v-am spus ca ma inscriu sigur la urmatoarea serie, iar acum ma refuzati deoarece spuneti ca nu mai aveti locuri ?!

R: Apreciem ca vreti sa faceti cursul de sudura dar la noi locurile sunt limitate, nu facem cu un numar prea mare de cursanti pentru a ne ocupa foarte bine de fiecare cursant. Inscrierea efectiva la curs se face in urma achitarii unui avans de catre cursant respectiv se retine locul celui care a achitat, conform informatiilor transmise pe mail.

6.    Sudor, 35 ani, Satu Mare

I: Pot sa vin cu hainele mele de lucru?

R: Da. Puteti sa veniti cu hainele de lucru dar neaparat bluza cu maneca lunga si pantaloni de lucru lungi.Sorturile de sudura avand pielea tare incomodeaza in faza de invatare.Daca sudorul doreste poate sa foloseasca sorturile din dotarea firmei.

7.    Sudor, 48 ani, Fagaras

 I: Am lucrat ca lacatus langa sudor la asamblare, am mai sudat, am in mare cunostinte despre sudura.Trebuie sa repet si lucrurile care le cunosc?

R: Se verifica rapid cunostintele pe care le aveti, va corectam daca este cazul pentru a nu porni gresit mai departe, si se continua cu exercitii la care creste treptat gradul de complexitate.De exemplu am avut cursanti care din a doua zi au executat suduri vertical ascendente sau TIG pe teava, acest lucru depinde de indemanarea fiecarui cursant. Scopul nostru este ca la sfarsitul pregatirii cursantul sa dobandeasca cat mai multe cunostinte cu scopul de a suda corespunzator piese cat mai pretentioase cu grad de dificultate ridicat.

8.    Sudor, 54 ani, Zarnesti

I: Lucrez in constructii, am mai sudat, si vreau sa invat meseria de sudor, dar nu sunt sigur ca “ am mana”. Daca nu reusesc sa invat, dau banii pe curs degeaba?

R: In primele 3 zile noi ne dam seama de abilitatile Dumneavoastra pentru a invata meseria de sudor, adica de a deveni  sudor bun, respectiv foarte bun.

In cazul in  care nu aveti aceste abilitati va comunicam acest aspect , oprim cursul si va returnam integral banii platiti pentru curs.(In cazul in care ati fost cazat, avansul pentru cazare se pierde)

9.    Sudor, 35 ani, Belgia

I: Sunt sudor de meserie si lucrez in Belgia ca sudor electric si vreau sa invat sa sudez in argon. La sfarsitul cursului voi fi instare sa iau atestatul sa sudez in argon ?

R: Atestatul in strainatate este Certificatul TUV. Toti sudorii nostri la sfarsitul cursului  sunt capabili sa sudeze probele de sudura pentru certificatul TUV de dificultate medie  si bineinteles de dificultate usoara, dar avem si sudori care iau probele TUV de dificultate ridicata, acestia fiind in general veniti la specializare. In primele trei zile ale cursului, noi evaluam cursantul, respectiv calitatile si aptitudinile de a invata, iar daca nu este conform asteptarilor noastre si a cerintelor organismelor de certificare TUV, RINA, SGS, etc,  conform EN ISO 9606-1 ( certificatul se obtine in urma testarii probei la  incercarile distructive si/sau incercarilor nedistructive, conform cerintelor normelor  europene, in urma acestor verificari, proba este acceptata sau neacceptata) se  comunica cursantului acest lucru, se inapoiaza banii integral platiti pentru curs, cazarea de la pensiune se pierde.

Actele necesare  pentru DIPLOMA SUDOR  (romaneasca):

    ► copie de pe CI

copie de pe certificatul de nastere

copie de pe ultima diploma de studiu

adeverinta medicala cu specificatia “apt pentru meseria de sudor”

Contactati-ne